Alle groepen

15 december 2015 - Schooljaar 2014-2015

Sinterklaas in groep 5

Fay:

De sinterklaas viering we stonden allemaal op het schoolplein te wachten . op de sint ondertussen kwamen er al pieten en toen was het grote moment de sint kwam  we gingen eerst met ze alle zingen op het schoolplein toen vond de sint het hellemaal geweldig toen daarna ging de sint eventjes hallo tegen al de zegen toen zagen we een hele groote oven we dachten allemaal wat gaan ze nou met de oven doen ze gingen een lekere taart bakken ze deden bakmeel erin en er gooide 2 pieten met eieren en toen gingen ze mixen en toen gingen we nog even op het schoolplein een eindliedje zingen met ze alle toen gingen 1 voor 1 al de klasen naar binnen en over een poosje kwam sinterklaas daarvoor gingen we de suprises open gemaakt tussen door kwamen er al twee pieten in de klas en kreegen we peper nootjes en we deden met de suprises een leuk spel maar die 2 pieten snappten er hellemaal niks van toen gingen we verder en ondertussen gingen ze weer naar andere klasen en toen hoorde we gebonst en toen kwam sinterklaas binnen en had sinterklaas nog over een paar kindjes iets vertelt uit zijn grote boek en toen gingen we lekker dansen op een liedje van Feespiet Fabio en toen ging de sint weer weg en gingen weer veder met de suprises en toen was het pauze en toen kreegen we een leker mandarijntje en een paar peper nootjes en lekker drinken toen gingen even Frisse lucht halen en gingen naar binnen en weer veder en uit eindelijk was bijna iedereen aan de beurt geweest en toen was het half 4.

Teun:

Sinterklaas en de pieten kwamen binnen en ze klopten heel hard ze haden voor iederen pepernoten en het waren er heel wat ze haden een vraag willen julli een resept maken. En een paar dagen later haden we sepriezen iederen vond het leuk en iederen was blij met het cadeatje vooral Mats en chris die haden het heel leuk want die lachen zich in 1 seconden al in de deuk en de meisjes haden het ook heel leuk en ook de juf lachden ook met ons me iedereen had een leuken pakjesavond gehad somgen haden lego gekregen en ook kleurtjes en emy en tessa en sara haden  het ook leuk en dat was het verhaal voor vandaag.

15 december 2015 - Schooljaar 2014-2015

Sinterklaas in groep 7.

De kinderen hadden het heel leuk op 4 december.

De kids deden mee aan de surprise. Het doel was dat alle
kinderen kinderen cadeaus voor elkaar maakten. De kinderen hadden veel lol. Een
paar dagen ervoor kwamen de Zwarte Pieten ook langs. Ze strooiden snoepgoed door
de hele klas. Ze zetten muziek op en begonnen plezier te maken. Daarna was het
weer voorbij.
Op 5 december is het pakjesavond. Iedereen ligt dan op bed te
dromen dat Sint en Piet de hele schoen vullen met de cadeautjes die op hun
verlanglijstje staan. De volgende ochtend worden ze wakker en pakken alles
uit.....

Door Ilias Amrani

15 december 2015 - Schooljaar 2014-2015

Sinterklaas in groep 8

Sinterklaas op school

Sinterklaas is weer op school en gaat helemaal uit zijn dol.

De kinderen staan te smachten om Sinterklaas weer op te wachten.

De pieten bakken taart en de kinderen weten daar mee raad.

Daarna gaat de bovenbouw naar binnen en de surprise kan beginnen.

De cadeautjes zijn groot of klein, maakt niet uit iedereen vond het fijn.

Bij de kleintjes was het ook feest want Sinterklaas was geweest.

Met het buitenspelen kreeg iedereen een taaitaaipop en ja iedereen at hem op.

Om 12:00 ging iedereen naar huis en gingen ze een boterham eten thuis.

Maar niet iedereen was blij want de grote kinderen waren niet vrij.

Maar toch was het leuk want door de film lach iedereen in de deuk.

Toen het half 4 was ging iedereen uit de klas.

Tot slot was het een leuke dag want iedereen vertrok met een glimlach.

 

Schrijvers:  Noa & Anthony uit groep 8b

 

 

                       

15 december 2015 - Schooljaar 2014-2015

Sinterklaas in groep 4-5

Toen  Sinterklaas  kwam  vond ik  het  heel  erg leuk , vooral  door de  pieten  ze  waren  heel  erg  grappig. Ik had een surprise  gemaakt  met een gedicht  erbij ,ik  vond  het  spannend  maar  ook  leuk, want  iemand  maakt iets  voor  je en je  weet niet  wie  het is .Toen  ik het  boek  open 

maakte, want  het  was  in het boek van Sinterklaas geknutseld, toen zag ik wat ik zo graag wilde hebben ik was er heel blij mee. Sinterklaas kwam bij ons samen met de pieten de pieten zeiden dat je eieren schil kan eten maar dat vonden we heel raar .toen Sinterklaas weg ging zongen wij dag Sinterklaasje ik vond het heel leuk. 

Claudia Ingabire, groep 5b

 

 

Die vrijdag 4 december was het feest op school want de sint kwam langs. Toen de pieten de taart

In de oven  duwden was het spanend wand we wisten niet of de taart gelukt was. Binnen hebben we een feestje gebouwd. Toen  het pauze was mochten we de taart proeven .het waren taaitaai   popjes                                           

Veder was het gewoon leuk en zeker  de cadeautjes  dat was stik leuk en toe was het voorbij .we gingen naar huis. Wachten tot pakjesavond.

Joany van Bodegraven, groep 4b

 

4 oktober 2014 - Schooljaar 2014-2015

schoolreis 2014

De groepen 1 t/m 4 zijn donderdag 18 september op schoolreis naar het Plaswijckpark geweest. De zon scheen volop en in het park was van alles te doen. Er was een dierenpark, een verkeerstuin waar je met de skelters een parcours kon rijden met echte stoplichten, een binnenhuis met heel veel leuke speeltoestellen, springkussens en klimtoestellen, een rondvaart met de boot of een ritje in de trein etc.
De kinderen en begeleiders waren allen enthousiast  en we kunnen terugkijken op een geslaagde dag.