Sinterklaas op de Heiberg

Op vrijdag 4 december was het weer zover. Sinterklaas en zijn Pieten brachten een bezoek aan onze school!

Vanaf half 9 waren er ook al wat Pieten op het plein om ons een beetje in de stemming te laten komen, en om voorbereidingen te treffen voor een baksel wat zij graag voor de sint wilden maken.

Want sinterklaas had laten weten naast al die pepernoten en marsepein toch ook wel eens iets gezonds te willen eten. En dat deden deze pieten maar al te graag!

Natuurlijk moest er eerst even een modeshowtje gelopen worden om te zien welke piet dan toch wel het mooiste schortje aan had, maar daarna gingen ze toch maar aan de slag. We zagen een grote kuip, een “mixer” , eieren, bloem en we hoorden allerlei moeilijke namen van bijzondere kruiden noemen….als dat maar goed ging!

Inmiddels was ook de sint aangekomen en die had er alle vertrouwen in dat het goed kwam toen het de oven in ging. Maar of dat nou 3 weken moest…? Nee, er werd toch maar gekozen voor 50 minuten!

Dus later op de ochtend kwam er een heerlijke grote cupcake uit de oven, versierd met taaitaai. Dat werd dus smullen voor alle kinderen!

In de klassen was er bezoek van de pieten die in de groepen 1 t/m 4 cadeautjes en snoepgoed kwamen brengen, en ook de sint zelf kwam in de klas. Daar kon hij genieten van liedjes, versjes, dansjes van de kinderen en kreeg hij recepten aangeboden die door de klassen waren bedacht.

In de groepen 5 t/m 8 werd er ondertussen volop lol gemaakt met de surprises!

Al met al een geslaagde sinterklaasviering voor de Heiberg. We hopen volgend jaar opnieuw de Goedheiligman te mogen ontvangen!

 

Werkgroep sinterklaas