KidsTop20, The Gamer en herinnering A4D

Beste ouder(s) en verzorger(s), 

De Heiberg staat niet stil. Hierbij ontvangt u een overzicht van een aantal aandachtspunten deze week.

KidsTop20
De Heiberg en de Bergspil zijn morgen de opnamelocaties voor het populaire televisieprogramma KidsTop20. De leerlingen van groep 8 zullen in de ochtend 'overvallen' worden door de filmcrew. ´s Middags zullen de leerlingen van de groepen 6/7, 7 en 8 vertoeven in de Bergspil, welke tijdelijk is omgebouwd tot studio. 
Op zaterdag 13 april is de uitzending te zien op NPO 3 om 8.10 uur. 

Opening The Gamer
Misschien heeft u het vandaag al gezien. Na de renovatie van het schoolplein is vandaag een nieuw speeltoestel geïnstalleerd. Dit keer geen toestel in de hoogte, maar juist een spel in de vloer. De Heiberg is vanaf vandaag de trotse eigenaar van The Gamer. Morgen zullen we aan het eind van de ochtend dit toestel openen, door een heuse 'battle' tussen een aantal leerlingen. Rond 11.45 uur vindt de Battle plaats en daarmee zal The Gamer officieel geopend worden. 

Educatie rondom duurzame energie is belangrijk voor elke basisschoolleerling in Nederland. En spel is dé manier voor kinderen om de wereld beter te leren kennen. The Gamer combineert deze factoren door kinderen inzichtelijk te maken dat ze bewust met energie om kunnen gaan, op een manier die past bij hun belevingswereld. Actief en interactief.

Met The Gamer spelen we in op drie uitdagingen in het primair onderwijs. Ten eerste laat de vloer kinderen bewegen. Ten tweede kunnen kinderen op The Gamer actief leren, wat bewezen betere resultaten oplevert dan passief leren. En ten derde levert de vloer door middel  van de zonnepanelen ook duurzame energie voor het schoolgebouw. Kortom, met The Gamer voegen we een uniek, duurzaam, interactief én educatief speeltoestel toe aan onze buitenruimte. Bewegend leren was nog nooit zo leuk!

Meer informatie over The Gamer: www.energy-floors.com/gamer.

De oude duikelrekken zijn aan vervanging toe. Vooral de roestplekken op de kleding was voor veel ouders een doorn in het oog. De nieuwe duikelrekken zijn van RVS en worden in de loop van dit voorjaar geplaatst tussen de bomen op het plein. De exacte datum is nog niet bekend.

Aanschaf van de duikelrekken en The Gamer is een samenwerking tussen De Heiberg en de ouderraad. Wij hebben beide de afgelopen jaren gespaard voor de update van het schoolplein. Bij de ouderraad is dit onder andere met de paaseitjesactie door de kinderen zelf ingezameld. Heel fijn, dat hun harde werk nu beloond wordt met de aanschaf van een paar toestellen, die door alle kinderen te gebruiken zijn. 

Avondvierdaagse
In de week van 13 tot en met 16 mei lopen vele kinderen de Avondvierdaagse. Wilt u of uw kind ook mee doen? Denkt u dan alstublieft aan het inleverstrookje. Uiterlijk aanstaande woensdag moeten alle strookjes binnen zijn. Daarna is inschrijving via school gesloten. 

Met vriendelijke groet,

Marian van Dun
Directeur De Heiberg