Kerstgroet en afsluiting 2020


Beste ouder(s)/verzorger(s),
 
Kerstgroet

Vandaag stond de kerstviering op het rooster. Normaliter met de kinderen samen in de schuurkapel, groep 8 druk met het rondbrengen van kerststukjes en de ouders zwaaiend op het schoolplein. Klaar om de vakantie in te zetten en te genieten van een periode met alle lieve mensen om ons heen.

Dit jaar ging dat anders. Zoals eigenlijk alles in 2020 anders ging.

Afgelopen jaar vroeg om veel flexibiliteit. En dat bleek ook weer tijdens het vormgeven van de 'kerstviering' op afstand. Terwijl de groepen vanochtend online kerst gevierd hebben, zijn wij een filmpje op gaan nemen in de schuurkapel. Zodat ook wij ouders en kinderen persoonlijk prettige feestdagen en een fijne vakantie konden wensen. Dit keer digitaal en vanaf een vaste plek. Gewoon 'achter het altaar'. Niet lopend tussen de kinderen door of gehurkt naast een kind, dat voorlas. Dit keer zou niemand de schoenen hoeven zien. Een altaar is immers dicht. En op filmpjes zie je vaak alleen het bovenlijf. Een leuk make-upje, feestelijk jurkje en een glimlach zou voldoende moeten zijn voor geschikt beeldmateriaal.

Dachten wij.

Totvdat bleek, dat het altaar open was en de cameraman een man; filmend vanuit 'de verkeerde hoek', startend nét na de openingszin 'lieve jongens en meisjes, lieve ouders'....
We hebben nog geprobeerd een tweede opname te maken. Zonder schoenen op beeld en vanuit een betere hoek. Met een compleet geforceerd verhaal tot gevolg. Gelukkig hadden we de eerste nog. Met Marian op sneakers en een shot alsof haar zachtere kant wel heel veel kilo's zachter geworden is.

Wederom hebben we hier hartelijk om gelachen en geconcludeerd, dat we een goed leven hebben, als dit onze problemen mogen zijn.
We wensen u ook een goed leven zonder grote zorgen. En een flinke portie humor, want lachen verbindt en relativeert. Twee belangrijke waarden in het afgelopen jaar. Vanuit die gedachte delen we onze kerstgroet in het filmpje, te vinden via de link. Afsluiting 2020: Wat een bijzonder jaar!

Na de kerstgroet, blikken wij graag nog even terug op het turbulente schoolverloop afgelopen jaar. Na een volledige schoolsluiting medio maart en een gedeeltelijke opening in mei mochten wij op 8 juni onze leerlingen weer allemaal op school ontvangen. Het schooljaar 2020-2021 hebben wij, rekening houdend met de COVID-19-maatregelen, medio augustus ‘gewoon’ kunnen starten. Helaas zijn wij deze week wederom moeten starten met onderwijs op afstand en het verzorgen van noodopvang voor leerlingen van ouders met een cruciaal beroep. We hopen u en uw kind snel weer op school te mogen ontvangen.

Wat dit jaar echter ook duidelijk heeft gemaakt, is dat wij als team in staat zijn snel te schakelen, oplossingsgericht te denken en te handelen en dagelijks klaar staan voor onze leerlingen en ouders. Dat onze aanpak gewaardeerd wordt, blijkt uit de vele positieve reacties die wij hebben mogen ontvangen. Onze dank hiervoor is groot.
 
2021 wordt (hopelijk) een jaar dat perspectief biedt op een terugkeer naar datgene wat wij als school gewoon zijn te doen: goed onderwijs verzorgen aan alle leerlingen in een fijne omgeving. Wij hebben het afgelopen jaar mooie ervaringen opgedaan, die van toegevoegde waarde kunnen zijn voor de komende jaren. Die ervaringen nemen wij zeker mee in de verdere ontwikkeling van onze school.

Maar nu eerst genieten van een welverdiende vakantie. Het team van De Heiberg wenst u een hele fijne vakantie, prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar. Blijf gezond, help elkaar! Samen zijn wij sterk. Tot 4 januari.

Met vriendelijke groet,
mede namens het gehele team,

Linda Fase en Marian van Dun