Het is weer tijd voor een feestje!

Beste ouder(s) en verzorger(s),

We hebben het weer gered! Er zijn genoeg beloningen (bandjes en ballen) verdiend door de kinderen, waardoor we ons doel bereikt hebben. 

Vanmiddag trakteren we de kinderen op een schoolbeloning, welke geheel past bij de heerlijke temperatuur. (Ik zeg nog niet wat het is, maar zal zelf helpen bij het scheppen. Een goede verstaander, heeft aan een half woord genoeg. Wij hebben voor de kinderen met allergieën een alternatief bedacht. En nee, dit idee is niet door onszelf verzonnen. De kinderen hebben de traktatie zelf genoemd in combinatie met extra lang buitenspelen. Dit moet vanmiddag best lukken; het weer is ons weer goed gezind.) De traktatie is voor (veel van) de kinderen nog een verrassing. 

De afgelopen periode heeft de waarde 'Verantwoordelijkheid' centraal gestaan. De bijbehorende leefregels waren: 

  1. School schoon, heel gewoon,
  2. Kom op voor jezelf en de ander en
  3. Stel je vraag, dat helpt. 

Door zelf verantwoordelijk te zijn voor goed gedrag en een goede sfeer, wordt het uiteindelijk voor iedereen veel leuker. En dat verdient een traktatie.

Naast dit goede gedrag, hebben jullie als ouders je ook verantwoordelijk gevoeld. Jullie hebben de regel 'Kom op voor jezelf en de ander' voortreffelijk mee uitgedragen, door het inzamelen van sportkleding. Inmiddels is jullie donatie opgehaald door stichting Paul en hebben wij het goede nieuws ontvangen, dat wij op de derde plaats geëindigd zijn. Vanmiddag ontvangen wij van Stichting Paul een kleine attentie als prijs en bedankje. Hierbij breng ik deze dank over op u. 

Als laatste mag ik u vertellen, dat de tevredenheidsonderzoeken inmiddels verwerkt zijn. De uitkomsten zijn te lezen op Scholen op de kaart. Wij zijn erg trots op het verkregen resultaat en jullie positieve feedback. Met de verbeterpunten, zoals updaten van het schoolplein en actualiseren van de communicatie, zijn wij reeds gestart. Dit komt terug op de jaarplanning van het nieuwe schooljaar.

Het team van de Heiberg streeft naar hoge leeropbrengsten, maar vindt het nog belangrijker, dat de kinderen met plezier naar school komen. Het welbevinden staat voorop. Dit in combinatie met hoogstaand onderwijs leidt tot de optimale ontwikkelkansen waar wij voor staan. 

Op de volgende pagina is te zien, dat het plezier ook door jullie ervaren wordt. U geeft ons hiervoor een 9,1! Ik kan niet anders, dan weer met een extreem trots gevoel de vakantie ingaan. U geeft ons energie om ambities te durven stellen en met veel voldoening ons werk vorm te geven. Mijn dank is groot. 

Mocht ik u niet meer spreken, dan wens ik u hierbij alvast hele fijne Paasdagen en een heerlijke vakantie. Ideeën voor de vakantie volgen in een separate mailing deze week. De Roosendaalse kinderen en ouders kunnen uit een groot aanbod kiezen, van fietsclinics tot geloofsfeesten.
En als u ervoor kiest om lekker niets te doen, dan heb ik daar alle begrip voor. Mijn agenda (en die van mijn gezin) is de komende weken ook leeg en ik verheug me daar enorm op. 

Met vriendelijke groet,

Marian van Dun
directeur