De jongens presteren goed op schoolvoetbaltoernooi.

Woensdag 30 maart mochten de jongens van De Heiberg in actie komen voor het schoolvoetbaltoernooi.

Na enkele trainingen en een oefenwedstrijd (Rietgoor –De Heiberg: 2-3) ging het eerste fluitsignaal om 13.45 uur af.

De eerste tegenstander was Fatima 2, een stug team. Het veld leek voller te staan dan normaal en dat was ook zo, want achteraf hoorden we dat zij met 12 man op het veld speelden. Deze wedstrijd verliep zonder doelpunten en eindigde in 0-0.

De tweede wedstrijd was tegen De Appel, we raakten steeds meer ingespeeld en na een goede steekbal van Stan kon Tijs op de keeper aflopen en mooi scoren. Het werd 1-0 voor ons, prima.

In de derde wedstrijd stond een ontmoeting met basisschool Ziezo op het programma. Wauw, wat startten we sterk, na 6 minuten was het al 2-0. Daarna zakten we wat weg, maar hielden stand.

Deze twee goals werden gemaakt door Stan, een prima afstandsschot en Jasper, die goed oplette toen de bal voor de goal kwam en inschoot.

Nou, we waren op schema om ons misschien te plaatsen voor de kwart finale.

Maar…………..De Wingerd bleek een goed voetballend team te hebben en door het verzorgde positiespel toonden zij zich een echte poulewinnaar. Wij verloren deze wedstrijd helaas met 2-0.

Nu afwachten, want we konden ons toch nog plaatsen als we de beste nummer 2 zouden zijn.

Jawel, dat waren wij ook, dus moesten we in de kwartfinale aantreden tegen Lavoor 1.

Moeilijk zou het worden, maar de jongens van De Heiberg deden allemaal goed hun best. Ondanks dat, verloren we de wedstrijd en konden we met het hoofd opgeheven het toernooi verlaten.

Het was een leuke,  sportieve middag met op bepaalde momenten goed voetbal waar we van konden genieten als liefhebbers.

Volgend jaar weer een nieuwe editie, wie weet??